<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Risikerer ikke at nybygg går rett i opplag

Analytiker Theodor Sørlie i Fearnley Offshore Supply tror ikke at etterspørselen etter CSOV-er vil endre seg materielt på 1-2 års sikt.

Publisert 4. sep. 2023
Oppdatert 4. sep. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 169 ord

Utviklere av vindparker sliter med strukturelle utfordringer, og i forrige uke advarte den største av dem alle, danske Ørsted, mot tap på inntil 16 milliarder danske kroner.

Analytiker Theodor Sørlie i Fearnley Offshore Supply hevder bildet er noe mer nyansert.

– Det blir veldig mye blest om prestisjeprosjekter som går surt, men det er utrolig mange prosjekter som går fremover som de skal. På 1-2 års sikt vil vi sannsynligvis ikke se noen materiell endring i etterspørselen etter purpose-bygde CSOV-er (Commissioning Service Operation Vessels, støttefartøyer til havvindparker), sa han på Børsmorgen mandag.

Sørlie tror ikke børsnoterte aktører som IWS og Edda Wind risikerer at nybygg går rett i opplag.

– Det som har vært annonsert hittil har ikke den effekten ihvertfall, sa analytikeren. 

– Det interessante er hvordan auksjoneringen går fremover. Har de siste nyhetene gjort at investorer og utviklere ikke har samme risikoappetitt som for to år siden da de betalte «top dollar»? Det er dette du må følge med på, ettersom pipeline der er lenger frem i tid, fortsatte Sørlie.