<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fastholder produksjonskuttet: Oljeprisen hopper over 90-tallet

Saudi-Arabia offentligjorde tirsdag at de frivillige kuttene i oljeproduksjonen fastholdes på en million fat pr. dag ut 2023.

Publisert 5. sep. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 161 ord
FASTHOLDER: Amin Hassan Naser er president og adm. direktør i det saudiarabiske oljeselskapet Saudi Aramco. Foto: Bloomberg

Saudi-Arabia og Russland er henholdsvis verdenstoer og -treer når landenes oljeproduksjon rangeres. Saudi-Arabia offentliggjorde tirsdag at de vil fortsette med de frivillige kuttene i oljeproduksjonen på en million fat pr. dag også til utgangen av desember 2023.

Saudi-Arabia forlenger dermed perioden med frivillig oljeproduksjonskutt på 1 million fat pr. dag med tre måneder, ifølge Reuters tirsdag.

Saudi-Arabias produksjon vil være på om lag ni millioner fat pr. dag i oktober, november og desember.

Videre melder Reuters at Russland forlenger landets frivillige reduksjon av oljeeksporten med 300.000 fat pr. dag frem til utgangen av året for å «fastholde stabiliteten og balansen» til oljemarkedet.

Over 90-tallet

Oljeprisen reagerte positivt på nyheten og hoppet opp til over 90 dollar. Nå handles Brent-oljen til 90,53 dollar pr. fat. Equinor reagerte like positivt på nyheten om produksjonskutt. Aksjen er opp 2 prosent til 345,50 kroner pr. aksje.

Oktoberkontrakten for Brent-olje fulgte så etter og handles nå for 90,26 dollar, opp 1,3 prosent. WTI-kontrakten for oktober er opp 1,3 prosent til 86,90 dollar.