<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forhandler om nye kontrakter

Etter nesten en tredobling av inntektene i andre kvartal, er Argeo i forhandlinger om en rekke nye kontrakter.

Publisert 20. sep. 2023 kl. 07.54
Oppdatert 20. sep. 2023 klokken 15.14
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 301 ord
SNUSER PÅ NYE KONTRAKTER: Argeo, ledet av Trond Figenschou Crantz. Foto: Iván Kverme

 

Argeo er i forhandlinger om nye kontrakter med oppstart i 2023 til en totalsum på 20 millioner dollar, kom det frem på en presentasjon toppsjef Trond F. Crantz avholdt på Paretos energikonferanse onsdag.

Samtidig er det sendt inn anbud på over 85 millioner dollar, med oppstart som strekker seg inn i 2025.

Som børsmeldt tidligere onsdag trekker selskapet også frem en fullfinansiert kjøpsavtale for tre nye Hugin AUV-er (autonome undervannsfarkoster) fra 2023 til 2025, i tillegg til at finansiell avtale er på plass for å oppgradere «Argeo Searcher» til full subsea-kapasitet.

Sveaas største eier

Argeo la i slutten av august frem en rapport som viste inntekter på 25,4 millioner kroner i andre kvartal, nesten en tredobling fra samme periode i fjor. Men veksten kostet, og driftsunderskuddet økte fra nesten 15 til 24,6 millioner kroner.

«Ved å fortsette med vårt engasjement for ekspansjon, kretser vårt fremste mål rundt å øke en allerede solid ordrebok. Sikret omsetning for 2023 har for øyeblikket en verdi på 130 millioner kroner,» skrev Crantz den gang.

Største aksjonær i Argeo er Christen Sveaas og hans Kistefos med 17,34 prosent eierandel. Nest størst er Peter Anker, som gjennom Langebru eier 8,48 prosent. Kristian Falnes er også på aksjonærlisten.

Argeo

 
  • Etablert i 2017. Har kontorer i Asker, Tromsø, Stockholm, Houston og Singapore.
  • Konsernsjef er Trond Figenschou Crantz
  • Jobber med å transformere havmålings- og inspeksjonsindustrien ved å benytte autonome overflate- og undervannsløsninger. Utstyrt med unike sensorer og avansert digital bildebehandlingsteknologi vil de autonome undervannsfarkostene (AUV-er) øke effektiviteten og bildekvaliteten i tillegg til å bidra til en betydelig reduksjon i CO2-utslipp fra operasjoner for den globale industrien selskapet opererer i. 
  • Selskapets digitale modeller og tvillingløsninger er basert på geofysiske, hydrografiske og geologiske metoder fra grunne farvann til de dypeste hav for markedene olje og gass, fornybar energi, marine mineraler og offshore-installasjoner.