<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Investeringsbanksjef: – Det er bra interesse fra investorsiden

Investeringsbanksjef Tormod Høiby i Pareto Securities kan vise til et sterkt energimarked.

Publisert 21. sep. 2023
Oppdatert 21. sep. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 237 ord

– Det er et bra energimarked, det er bra interesse fra investorsiden og bra interesse fra selskapssiden. Vi ser også en slags normalisering av oljeservice-bransjen etter nær ti år med ganske vanskelige forhold, sier Tormod Høiby, investeringsbanksjef i Pareto Securities.

For kapitalmarkedet som helhet er aktiviteten noe roligere.

– Markedene svinger opp og ned, og aktivitetsnivået varierer veldig. Det er ikke noe spesielt høyt aktivitetsnivå i kapitalmarkedet. Det er nokså normalt, kanskje flyttet litt mer mot energisiden, sier Høiby.

– Sånn er det med et stort og bredt marked, det er alltid noen som går bra og noen som ikke går så bra. De som er rentesensitive, som eiendomsbransjen, sliter litt. Detaljhandel sliter ved at folk kjøpte fra seg under corona, selskapene trodde det skulle vare evig og selskapene sitter igjen med store lagre de må rydde opp i.  Det er mye som skal refinansieres, men det er fristende å vente, og derfor har nok aktiviteten vært noe lav.

Han ser imidlertid en kraftig økt aktivitet i obligasjoner.

– Det mest ekstraordinære i markedet nå er kanskje at det er veldig høy aktivitet i obligasjonsmarkedet, både i Norge og USA i etterkant av Labour Day i USA, det er vel der vi ser at aktiviteten er spesielt høy på instrumentsiden. Innen sektorer er det energisektoren som skiller seg mest ut i presse og aksjemarkedet.

Høiby snakker videre om P/E for fossile aksjer, oljeservice og fremtiden til fornybar energi.

Se hele intervjuet i videoen over.