<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Panoro sikter på mer utbytte til aksjonærene

Panoro-sjef John Hamilton melder om sterk vekst og mer utbytte til aksjonærene. – selskapet har aldri vært så travelt som nå, sier han.

Publisert 21. sep. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 308 ord

Det er ikke bare på norsk sokkel det går unna i en verden der oljeprisen ligger over 90 dollar per fat. Vi snakker med Panoro Energy-sjef John Hamilton.

– Når oljeprisen ligger på 80-90-100 dollar fatet puster alle litt lettere. Det finnes inflasjon i kapitalstrukturen til mange av oljeselskapene, men vi synes 90 dollar er et veldig komfortabelt område å være i.

– Vi gjennomgår nå en vekstperiode. Vi borer for øyeblikket ni produksjonsbrønner, og selskapet har aldri vært så travelt som nå. Vi ser på å øke produksjonen med ni nye utviklingsbrønner, og vi har også to eller tre utforskningsbrønner som kommer i andre kvartal neste år. Dette er hovedtemaet for selskapet vårt – vi er midt i en fullfinansiert vekstperiode som vil ta oss til omtrent 13.000 fat olje pr. dag netto, og dette vil igjen generere kontantstrøm. 

– Vi er allerede en god utbyttebetaler, men jeg tror at mange i markedet ser etter hva som vil skje i 2024 og 2025, og hvordan Panoro kan posisjonere seg som en enda bedre utbyttebetaler.

Ikke et typisk kupp

Panoro satser tungt i blant annet Vest-Afrika og Gabon, der sistnevnte nylig ble utsatt for hva som ofte omtales som et kupp.

– Gabon har nylig vært gjennom et valg, vi prøver å ikke kalle det et kupp men en reorganisasjon hvor den nåværende presidenten går av for etablerte personer. Det er ikke et typisk kupp som man kan lese om fra andre land, det er en reorganisasjon som blir fremstilt som et kupp. Situasjonen er rolig og stabil, det er profesjonelle folk er satt inn for å styre landet. For oljeselskaper er det buisness as usual, det er ingen grunn til å bekymre seg for eiendeler eller ansatte. 

Han trekker videre frem at selskapet har opplevd kommunikasjonsproblemer og avlyste flyreiser, men at driften er som normal igjen nå.  

Se hele intervjuet med Panoro-sjefen i videoen over.