<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norsk energiselskap vant milliardkontrakt for ladestasjoner i Tyskland

– Vi har markert oss godt, sier Odd Olaf Askeland i Eviny.

Publisert 27. sep. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 219 ord
FÅR INNPASS I TYSKLAND: Odd Olaf Askeland, som startet satsingen på hurtiglading i Eviny, er strålende fornøyd med at Eviny sikret seg 142 av de 900 lokasjonene for ladestasjoner i Tyskland. Foto: Eviny

Tyskland satser stort på å etablere flere ladestasjoner, og myndighetene har gjennomført et anbud for etablering og drift av et tysk hurtigladenettverk, Deutschlandnetz. Norske Eviny har deltatt i konkurransen om å få tildelt pakker med ulike utbyggingsområder, der vinnerne også får økonomisk støtte, og selskapet har sikret seg tre pakker, som var øvre grense for hva en aktør kunne få.

En boost

– Dette er en stor anerkjennelse av jobben vi har gjort med å bygge ladestasjoner i Norge og Norden. Over en milliard kroner i støtte fra tyske myndigheter vil gi oss en boost når vi nå starter utbygging i Tyskland, sier Ragnhild Janbu Fresvik, konsernsjef i Eviny.

Totalt lå 900 lokasjoner inne i anbudet fordelt på ulike regioner, og Eviny sikret seg 142 av disse med til sammen 1.232 ladepunkter. Eviny er allerede i gang med å prosjektere og bygge flere ladestasjoner i Tyskland, som kommer i tillegg til ladestasjonene i anbudet.

Fotfeste i Norge og Sverige

Totalt har Eviny 258 ladestasjoner og 1.485 hurtig- og lynladepunkter over hele Norge og Sverige. I Danmark og Tyskland er selskapet i oppstartsfasen med å etablere et nettverk av ladestasjoner.

– Vi har markert oss godt i Norge gjennom flere år. Denne sterke posisjonen har bidratt til at vi nå får innpass hos tyske myndigheter, sier Odd Olaf Askeland, gründeren som startet satsingen på hurtiglading i Eviny.