<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dolphin Drilling tildelt riggkontrakt

Dolphin Drilling er så godt som sikret å få sin tredje rigg på kontrakt.

Publisert 19. okt. 2023
Oppdatert 19. okt. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord
TIL INDIA: Mye tyder på at riggen «Borgland» skal operere i India.  FOTO: DOLPHIN DRILLING

 

I midten av september meldte Dolphin Drilling at det var laveste tilbyder i et anbud som oljeselskapet Oil India hadde lagt ut. Selskapet sto imidlertid overfor kontraktsforhandlinger.

Nå er partene kommet et stykke lenger, og Dolphin Drilling har mottatt et brev som sier at selskapet er tildelt kontrakten (LOA). Avtalen mellom de to er likevel fortsatt avhengig av en endelig kontraktsinngåelse, opplyser Dolphin Drilling i en børsmelding.

Selskapet ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer til Finansavisen ut over børsmeldingen, før endelig avtale er signert.

Kontrakt på 14 måneder

Det er boreriggen «Borgland» som er budt inn på kontrakten, som er på 14 måneder og har oppstart i tredje kvartal neste år. I tillegg kommer en eventuell forlengelse på syv måneder.

En eventuell kontrakt vil bety at riggselskapet har kontrakt på tre av sine fem rigger.

Partene har ikke oppgitt noen rate på kontrakten, men Pareto Securities-analytiker Bård Rosef uttalte til Finansavisen for en måned siden at han venter at kontrakten vil gi et EBITDA-bidrag på minst 100.000 dollar pr. dag.

Da Dolphin Drilling ble anbudsvinner i forrige måned, steg aksjen 8 prosent til 10,82 kroner på Oslo Børs. Torsdag ettermiddag steg den rundt 5 prosent til litt over 10 kroner, etter at den i mellomtiden har falt.