<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Freyr-konkurrent planlegger børsnotering

Den svenske batteriprodusenten Northvolt vurderer å børsnoteres på Stockholm-børsen.

Publisert 23. okt. 2023
Oppdatert 23. okt. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 218 ord
BØRSNOTERING: Ryktene sier at Northvolt ønsker å børsnoteres. FOTO: Bloomberg

Den svenske batteriprodusenten Northvolt vurderer å børsnoteres på Stockholm-børsen. Det rapporteres av Financial Times, som henviser til kilder. 

Ifølge kilden har selskapet har allerede kontaktet investeringsbanker, men understreker at planene er foreløpige og kan endres, spesielt med tanke på at markedsforholdene er volatile.

Det ser ut til at en potensiell børsnotering kan realiseres allerede neste år, og selskapets anslåtte verdi er i størrelsesorden 20 milliarder dollar.

«De ønsker å være klare til å gå i markedet når forholdene er riktige. De vil ha alt på plass», sa en person som er kjent med den foreslåtte noteringen.

Rekord i kapitalinnhenting

Så langt har det skaffet seg 83 milliarder svenske kroner i risikokapital, og i slutten av mars ble det rapportert at det var i diskusjoner angående ytterligere innhenting av 5 milliarder dollar

Det innebærer at selskapet har hentet mer egenkapital enn noen annen ikke-notert oppstartsselskap i Europa.

Grunnlagt i 2016, har Northvolt nå rundt 4.500 ansatte og teller blant sine største aksjonærer investeringsbanken Goldman Sachs og den tyske bilprodusenten Volkswagen.

Northvolt trenger finansiering for fire planlagte gigafabrikker i tillegg til flere batterigjenvinningsanlegg og andre anlegg i både Europa og Nord-Amerika. 

Det har planer om å starte byggingen av en av fabrikkene like utenfor Montreal i Canada, i løpet av inneværende år, med mål om produksjonsstart i 2026. Kostnadene for denne fabrikken er anslått til over 5 milliarder dollar.