<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dobling for Røkkes karbonsatsing

Aker Carbon Capture doblet omsetningen i tredje kvartal, men bunnlinjen har fortsatt negativt fortegn.

Publisert 26. okt. 2023 kl. 07.47
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 245 ord
TAPER FORTSATT: Adm. direktør Egil André Fagerlandi Aker Carbon Capture. FOTO: Aker Carbon Capture

 

Aker Carbon Capture omsatte for 440 millioner i tredje kvartal 2023, mot 204 millioner kroner i samme kvartal året før. Inntektene ble i hovedsak drevet av prosjektene Big Catch og Just Catch, ifølge selskapet.

Just Catch prosjektet er en kjempeavtale med den danske energigiganten Ørsted. Her skal levere fem såkalte Just Catch-enheter og utstyr til Ørsted bioenergianlegg. Kontrakten har en verdi på over 200 millioner euro – vel 2,3 milliarder kroner.

Selskapet fikk videre en EBITDA på -47 millioner kroner, en marginal forbedring fra året før.

Ved utgangen av tredje kvartal var selskapets kontantbeholdning på 1,3 milliarder kroner.

Doblet ordrereserven

Aker Carbon Capture melder at ordrereserven økte til tre milliarder kroner, fra 1,5 milliarder kroner på samme tid i fjor. Selskapet forventer å konvertere 0,5 milliarder av ordrereserven i fjerde kvartal. Videre forventes 1,3 og 1,2 milliarder konvertert i 2024 og 2025, henholdsvis.

– Aker Carbon Capture opplever høy grad av kommersiell aktivitet både på begge sider av Atlanterhavet, noe som resulterer i en jevn vekst i vår ordrereserve av Just Catch-studier og pre-FEEDs. På årsbasis har denne ordrereserven økt med rundt 9 millioner tonn CO2-fangst per år, sa adm. direktør Egil Fagerland i Aker Carbon Capture, og fortsetter: 

– For vårt spesialtilbud Big Catch ble vi nylig tildelt en pre-FEED som dekker flere kraftgenereringsanlegg i Europa med stort potensial for fangst. Vi har videre styrket vår posisjon i våre kjerneindustrier som avfall-til-energi og biomasse, samtidig som vi har gått inn i nye sektorer som mineralproduksjon i USA, og utforsker nye markeder som Saudi-Arabia.