<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nytt rekordkvartal for Reach

Reach Subsea leverer topplinjevekst og sterke resultater i nok et kvartal. Reah-sjefen venter sterke markeder i flere år fremover.

Publisert 7. nov. 2023
Oppdatert 7. nov. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 418 ord
LEVERER IGJEN: Reach Subsea-sjef Jostein Alendal kan vise til inntektsvekst i ni kvartaler på rad.  Foto: Iván Kverme

 

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 9.30

– De seneste månedene har vært de travleste i vår historie, sier konsernsjef Jostein Alendal i Reach Subsea.

Tirsdag la han frem resultatene for tredje kvartal, og den travle perioden ser ut til å ha gitt resultater. 

Undervannsentreprenøren hadde rekordhøye driftsinntekter på 651 millioner kroner, opp fra 365 millioner i tilsvarende periode i fjor. Før skatt satt selskapet igjen med et overskudd på 92 millioner kroner.

– Tredje kvartal var nok et rekordkvartal. Vi har hatt robust vekst i ni kvartaler på rad, og de seneste to årene har vi nærmest tredoblet inntektene, sier han.

Mer å gjøre, bedre priser og god gjennomføring av prosjektene er noe av det han trekker frem som faktorer bak resultatfremgangen.

Konsernsjefen er særlig tilfreds med en kontinuerlig bedring av driftsresultatet og bunnlinjen. Reach Subsea hadde en driftsmargin på 17,3 prosent i tredje kvartal.

Selskapet fikk likevel ikke betalt for det på børsen. Tirsdag ettermiddag hadde aksjen falt en drøy prosent. Da skal det samtidig legges til at aksjen steg nesten 8 prosent dagen før.

Reach Subsea

(Mill. kr) 3.kv/23 3.kv/22
Driftsinntekter 651 366
Driftsresultat 112 58
Resultat før skatt 92 67
Resultat etter skatt 78 51

Gode utsikter

Alendal ser også fortsatt lyst på utsiktene.

Han peker på sterke markeder i alle sektorer, drevet av høye energipriser, økt fokus på energisikkerhet og vekst innen fornybar energi. 

Ved utgangen av tredje kvartal hadde Reach Subsea en ordrebok på 530 millioner kroner. Samtidig ser selskapet en utestående anbudsverdi på 7,5 milliarder kroner, opp fra 5 milliarder i forrige kvartal.

– De første ni månedene har vært gode, og markedene er sterke både innen olje og gass og innen fornybar energi. Vi venter at dette vil fortsette i årene fremover, sier Reach-sjefen.

Mange oppkjøp

I tillegg til å vokse organisk, har Reach Subsea de seneste to årene også kjøpt selskaper som Octio og iSurvey for å bedre kunne dra nytte av det sterke markedet. 

I forrige måned fikk det i tillegg tilgang til det australske markedet og dermed styrkede muligheter i asia-/stillehavsregionen etter oppkjøpet av Guardian Geomatics, som tilbyr ulike marine kartleggingsløsninger for blant annet olje- og gassindustrien.

Dette bidrar samtidig positivt for lanseringen av selskapets ubemannede støttefartøyer for undervannsoperasjoner, Reach Remote. Disse fartøyene ventes å være kommersielt klare i løpet av hovedsesongen i 2024, opplyser selskapet.

Alendal sier det kan være aktuelt å vokse mer uorganisk.

– Vi vil fortsatt se på oppkjøpsmuligheter og samarbeidspartnere i ulike geografiske områder, sier han.