<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Halverte resultatet på driften: – Vi fortsetter å gjøre betydelig fremgang

Driftsresultatet ble så godt som halvert, men toppsjefen snakker om fremgang. 

Publisert 16. nov. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 242 ord
TALL: Carl K. Arnet, adm. direktør i BW Energy. Foto: Iván Kverme

 

BW Energy fikk en EBITDA på 50 millioner dollar i tredje kvartal 2023, mot 61,5 millioner dollar samme periode året før, ifølge selskapets kvartalsrapport torsdag.

Omsetningen var 88 millioner dollar i perioden (95,4), mens driftsresultatet utgjorde 26 millioner dollar (45,4).

– Vi fortsetter å gjøre betydelig fremgang i gjennomføring av vår strategi, ved å levere sterk produksjonsvekst fra Dussafu og ved å bli eier og operatør av betydelig produksjon og kontantstrøm i Brasil. Dette bidrar også til å diversifisere vår produksjon og ressursbase, sier adm. direktør Carl K. Arnet i BW Energy.

– Vi har også akselerert vårt evalueringsprogram utenfor Gabon, og gjort et betydelig oljefunn i satellittprospektet Hibiscus South. Dette vil raskt bli satt i produksjon og gi oss tilgang til verdifulle fat med lav kostnad og lav risiko, sier han videre.

Utsikter

For 2024 venter BW Energy produksjonen i området 10 til 12 millioner fat på grunn av de pågående utfordringene med nedsenkbare elektriske pumper (ESP).

Dussafu-produksjon for 2023 ventes til 6,7 millioner fat. Årlig driftskostnader er ventet til 30 dollar pr fat.

«Mens ESP-ene ble startet på nytt i midten av oktober, fortsetter selskapet å møte på utfordringer som påvirker produksjonen. BW Energy jobber tett med leverandøren for å identifisere og løse problemene som påvirker ESP-enes elektriske system. Også i oktober fullførte selskapet en løfting på omtrent 950.000 fat til selskapet til en gjennomsnittspris på om lag 90 dollar. Neste løfting til BW Energy er planlagt for slutten av november», skriver selskapet.

TDN Direkt