<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Må legge inn bud på BW Energy

Andreas Sohmen-Pao og BW Group har intensjon om å legge inn et pliktig bud på resten av oljeselskapet BW Energy.

Publisert 30. nov. 2023
Oppdatert 30. nov. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 246 ord
PLIKTIG: Andreas Sohmen-Pao flagger over 40 prosent i BW Energy med BW Group. Foto: Ivan Kverme

Saken oppdateres.

 

BW Group flagger nå over 40 prosent i BW Energy. Som er resultat har gruppen en forpliktelse til å gjøre et pliktig bud på de gjenværende aksjene, eller redusere sin beholdning, kommer det frem i en børsmelding torsdag morgen. Gruppen opplyser at de har til hensikt å gjøre et pliktig bud.

BW Energy-aksjen bykser til fra start på Oslo Børs og er nå opp over 6 prosent til 24,70 kroner pr. aksje.

BW Group kjøpte den 29. november 250.000 aksjer i BW Energy til en pris på 23,77 kroner pr. aksje, tilsvarende 5,9 millioner kroner. Den høyeste prisen på aksjene som nå ble kjøpt var på 24 kroner. Dermed kan det se ut til at BW Group vil legge inn et bud på 24 kroner pr. aksje på de resterende aksjene i oljeselskapet.

Etter dette eier Sohmen-Pao dermed 103.202.470 aksjer i selskapet, som utgjør 40 prosent av de totale utestående aksjene.

Presset ned kursen?

Tidligere i november kom BW Energy med en sjokkguiding som skapte uro i aksjemarkedet. Aksjekursen stupte fra nærmere 29 kroner til 23 kroner, et fall på nesten 20 prosent siden 16 oktober. 

Neste års produksjon fra oljefeltet Dussafu, som ligger utenfor kysten av det afrikanske landet Gabon, ble kuttet til 30.000 fat pr. dag, mens markedet forventet 40.000 fat.

«Vi tror eiere i styret har presset frem en ordlyd som kutter forventningene til et minimum,» skrev oljeanalytiker Teodor Sveen-Nilsen etter guidingen.

I markedet ble det spekulert i at det var storeier Andreas Sohmen-Pao som stod bak svartmalingen av situasjonen.