<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fusjonen mellom TGS og PGS er i boks

100 prosent av de oppmøtte TGS-aksjonærene stemte for fusjonen med PGS på selskapets generalforsamling i ettermiddag. 

Publisert 1. des. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 168 ord
FUSJON I BOKS: Adm. direktør Kristian Johansen i TGS.  Foto: Eivind Yggeseth

  PGS

TGS sin generalforsamling for å stemme over fusjonen med PGS endte med et rungende ja fra aksjonærene. 100 prosent av de fremmøtte stemte for. 78,43 millioner stemmeberettigede aksjer var representert på generalforsamlingen, som utgjør 59,94 prosent av totalt antall stemmeberettigede aksjer i selskapet. 

Tidligere i dag avholdt PGS sin generalforsamling, hvor 99,46 prosent av de fremmøtte aksjonærene stemte for. Generalforsamlingenes godkjennelse markerer det siste steget i fusjonen. 

– Vi har stor tro på at denne sammenslåingen vil bringe betydelig verdi for våre respektive interessenter, fra aksjonærer og kunder til den kombinerte organisasjonens ansatte. Sammen er vi klar til å levere energidataløsninger uten sidestykke til våre globale partnere, sa Kristian Johansen, administrerende direktør i TGS. 

Selskapene kunngjorde fusjonsplanene 18. september. Siden den gang har TGS-aksjen falt 15 prosent, mens PGS-aksjen har styrket seg nærmere 8 prosent. 

Etter gjennomført transaksjon vil TGS- og PGS-aksjonærer eie henholdsvis 2/3 og 1/3 av det sammenslåtte selskapet, basert på aksjekapitalen til hvert av selskapene pr. 15. september 2023. Aksjonærene i PGS vil med det få 0,06829 TGS-aksjer pr. PGS-aksje.