<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Satser på sol og batterier i Egypt

Scatec har inngått en avtale med Egypts statlige kraftselskap om å utvikle et hybrid sol- og batteriprosjekt i Egypt.

Publisert 2. des. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 179 ord
SATSER I EGYPT: Adm. direktør i Scatec, Terje Pilskog, skal utvikle et hybrid sol- og batterilagringsprosjekt i Egypt. Foto: Iván Kverme

Under årets COP28-klimakonferanse i Dubai har Scatec signert en samarbeidsavtale med det statseide kraftselskapet, Egyptian Electricity Holding Company, for å utvikle et hybrid sol- og batterilagringsprosjekt i Egypt, ifølge en børsmelding lørdag.

Prosjektet skal være Egypts første hybrid sol- og batterilagringsprosjekt. Solanlegget vil ha en effekt på 1 gigawatt (GW) og batteriprosjektet vil kunne lagre 200 megawattimer (MWh).

– For å nå våre globale klimamål, er det nødvendig med en betydelig eskalering av fornybare energiløsninger på tvers av ulike teknologier, sier Scatec-sjef Terje Pilskog.

I forbindelse med denne avtalen har African Development Bank signert en intensjonsavtale for finansieringen til prosjektet med «konkurransedyktige vilkår.»

– Vi er svært fornøyde med avtalene vi kunne signere under COP28, og takker alle interessenter og parter involvert, sier Pilskog.

Neste skritt er sikring av avtaler om leie av land og nettverkstilkobling for prosjektet.

Endret utbyttepolitikken

Tidlig i november leverte selskapet tall for tredje kvartal.

Fasit var et proporsjonalt driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 893 millioner kroner i kvartalet. Det var ventet et resultat på 805 millioner.

Videre opplyste selskapet også at de makroøkonomiske forholdene og kapitalmarkedssituasjonen gjør at det ikke blir betalt utbytter fremover.