<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Saudi-prins utelukker ikke ytterligere produksjonskutt

OPEC+ kan fortsette å kutte oljeproduksjonen etter mars om nødvendig sier Saudi-Arabias energiminister.

Publisert 4. des. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 196 ord
UTELUKKER IKKE PRODUKSJONSKUTT: Saudi-Arabias energiminister utelukker ikke ytterligere produksjonskutt etter første kvartal. Bloomberg

OPEC+-landenes kutt i oljeproduksjonen kan «absolutt fortsette» etter første kvartal om nødvendig, sa den saudiske energiministeren prins Abdulaziz bin Salman mandag. Samtidig påpekte han at de hittil annonserte kuttene vil bli gjennomført i sin helhet.

Forsyningskuttene på mer enn 2 millioner fat per dag som ble kunngjort i forrige uke - hvorav omtrent halvparten kommer fra Saudi-Arabia - vil kun reduseres etter at markedsforholdene er vurdert og vi har en relativt høy, stabil oljepris. Da vil vi se på mulighetene for å gradvis øke forsyningsvolumene sa Bin Salman.

Da prinsen uttalte seg til Bloomberg, lå råoljeprisen fortsatt under nivået fra før OPEC+-møtet, hvilket var rundt 80 dollar per fat. Oljeprisen har ikke skutt fart etter OPEC+-møtet da det stilles spørsmål ved om alle de lovede tilbudsreduksjonene faktisk vil bli overholdt, skriver Bloomberg.

Prins Bin Salman sa at han helst hadde sett en reduksjon i produksjonen, men at han ikke klarte å overbevise sin russiske motpart:

– Moskva har lenge hevdet at frost og andre geologiske forhold gjør det vanskeligere å redusere produksjonen i årets første måneder. Vi har forsøkt å forhandle med de, men vi både vet og forstår at det er vanskelig for Russland å redusere produksjonen om vinteren.»