<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solstad utsetter generalforsamling

Den ekstraordinære generalforsamlingen i Solstad Offshore utsettes. Det er kontakt mellom partene.

Publisert 18. des. 2023
Oppdatert 18. des. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 303 ord
UTSETTER: Lars Peder Solstad i Solstad Offshore under Paretokonferansen 2023.  Foto: Thomas Bjørnflaten

 

Tidligere denne månedene ba Christen Sveass og Kistefos om at det ble avholdt en ekstraordinær generalforsamling i Solstad Offshore. 

I en børsmelding fra Solstad Offshore mandag ettermiddag opplyses det imidlertid at datoen for generalforsamlingen er utsatt, i forståelse med Kistefos. 

Dette bekrefter Kistefos-sjef Bengt A. Rem overfor Finansavisen.

PRATER MED MOTPARTEN: Konsernsjef Bengt A. Rem i Kistefos FOTO: KISTEFOS

– Det er dialog mellom aksjonærene, men ut over det har vi ingen ytterligere kommentar, sier Rem.

I børsmeldingen opplyser Solstad Offshore at tidspunktet for generalforsamlingen vil bli kunngjort senere.

Meldingen kommer samme dag som ledelsen i Solstad Offshore skulle møte Solstad-aksjonærer i et web-møte, men dette møtet ble utsatt på ubestemt tid, ifølge E24.

Vil ha likebehandling

Det har brygget opp til skikkelig kamp i Solstad Offshore mellom Kjell Inge Røkke og Aker på den ene siden, og Sveaas/Kistefos og flere mindre aksjonærer på den andre siden. 

Ordbruken har vært hard, men partene har også handlet. Torsdag kjøpte Aker seg opp til en eierandel på nær en tredjedel i Solstad Offshore, og mandag flagget Kistefos at det eier i overkant av 18 prosent av aksjene i rederiet.

Striden står om hvordan refinanseringen av Solstad Offshore skal foregå, der Sveaas og Kistefos mener at Røkke og Aker kommer uforholdmessig godt ut i den avtalen som er inngått med bankene. 

Mens Aker får ta over 80 prosent av den foreslåtte emisjonen i nyopprettede Solstad Maritime, mener Sveaas at øvrige aksjonærer burde ha fått tatt 77 prosent av emisjonen og at de nå taper verdier for 4–6 milliarder kroner, eller kanskje så mye som 10 milliarder kroner.