<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Da er det stor nedside i aksjen

Analytikere varsler store estimatkutt i Yara, og det samme kan skje i Equinor. Nøkkelen er gassprisene.

Publisert 19. des. 2023
Oppdatert 19. des. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord

   

ABG Sundal Collier-analytiker Bengt Jonassen var mandag ute med en analyse der han hevder at estimatene i Yara for fjerde kvartal er altfor høye, og at de skal kraftig ned.

 – Vi ser nå trenden der estimatene går ned, og slik blir det når veksten i økonomien går ned. Da faller både inflasjonen og veksten og resultatene i selskapene, sa Finansavisens aksjekommentator Karl Johan Molnes i Børsmorgen tirsdag. 

Et annet selskap som kan stå overfor estimatkutt er Equinor, slik Eika-forvalter Per Mehol Stenersen varslet da han gjestet Børsmorgen for et par uker siden.

– Han mente gassprisene som ligge inne i Equinor-estimatene er mye høyere enn prisene i markedet nå. Det er stor nedside i aksjen hvis gassprisene ikke kommer opp til vinteren, sa Molnes.

Europeiske gasspriser, det vil si gassprisen i Nederland (frontkontrakten for Dutch TTF), faller over 7 prosent tirsdag til nærmere 33 euro pr. MWh, og reverserer dermed mandagens oppgang på 7 prosent. 

Investorer ser dermed ut til å skifte fokus fra tilbudsforstyrrelser forårsaket av uroen i Rødehavet til velfylte gasslagre og milde temperaturer.