<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Tjener gode penger raskt i en tøff sektor

Cadeler og Scatec er blant favorittene hos Storebrand-forvalter Karin Busch. Men Otovo har fått reisepass.

Publisert 20. des. 2023
Oppdatert 20. des. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 236 ord

CADLR SCATC OTOVO

Storebrand Norge Fossilfri-forvalter Karin Busch tror at 2024 blir et godt år for grønne aksjer, og gjorde på Børsmorgen onsdag gjorde rede for hvilke selskaper hun foretrekker – og ikke.

– Vi var inne i Otovo, men har solgt oss ut. Vi liker selskaper som tjener penger, sa hun.

Liker godt Cadeler

Busch er også forsiktig med utbyggere av havvind.

– Kostnadene har gått veldig mye opp uten at inntektene – altså prisen på strømmen du kan selge – har fulgt etter. Dette gir veldig dårlige kalkyler. Samtidig skal vindparkene bygges, og derfor liker vi veldig godt selskapene som skal yte service inn til denne nye industrien. De har mye å gjøre fremover, fortsatte hun.

Med andre ord: Cadeler er en favoritt.

– Selskapet har vist evne til å tjene gode penger raskt i en ganske tøff bransje som ennå er ganske ung. På toppen av stålverdiene ser vi en ordrebok med rater langt over nybyggparitet, og tilbakebetalingstiden for skipene er overraskende kort, sa Busch.

– Rentesensitivt

Scatec er et annet selskap hun har funnet plass til i porteføljen.

– De har i motsetning til Otovo ikke solcellepaneler på tak, men satser på litt større produksjoner kombinert med vind og etterhvert batterier, forklarte forvalteren.

Busch erkjenner at et selskap som Scatec er rentesensitivt, noe som kan gi negative utslag ved en eventuell revers i langrentene. Samtidig pekte hun på at selskapet har levert på eksempelvis kapitaldisiplin.