<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hexagon Purus kutter vekstanslag for 2023

Hexagon Purus kutter vekstanslaget for 2023 fra 50 til 40 prosent, og forventer en økning i negativ EBITDA. 

Publisert 20. des. 2023
Oppdatert 20. des. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 384 ord
OBLIGASJONSLÅN: Salman Alam er finansdirektør i Hexagon Purus Foto: Hexagon Purus

I en pressemelding kommer det fram at Hexagon Purus forventer at den negative EBITDA-en for hele 2023 vil øke med omtrent 10 prosent sammenlignet med EBITDA-en for 2022. Samtidig forventes den relative EBITDA-marginen for 2023 å forbedre seg betydelig sammenlignet med året før. Videre venter selskapet en omsetningsvekst på omtrent 40 prosent sammenlignet med året før, påvirket av en noe forsinket opptrapping av det nye produksjonsanlegget for hydrogensylindere i Kassel. Selskapets ordrebok ved utgangen av november 2023 har økt til rundt 1,3 milliarder kroner, hvorav omtrent 1,1 milliarder er planlagt utført i løpet av 2024, skriver TDN.

Vurderer obligasjonslån på én milliard kroner

Hexagon Purus vurderer å utstede senior usikrede obligasjoner med bruttoproveny på inntil 999.950.000 kroner. Utstedelsen støttes av Mitsui & Co., Hy24 gjennom Clean Hydrogen Equipment Fund (Hy24), og Hexagon Composites gjennom forhåndsforpliktelser og forhåndsallokeringer for et samlet beløp på 850 millioner kroner.

Provenyet vil støtte Hexagon Purus' vekststrategi, inkludert selskapets pågående globale kapasitetsutvidelsesprogram for hydrogeninfrastruktur og mobilitet, samt batterisystemer og kjøretøyintegrasjonsløsninger.

Mitsui har forpliktet seg til å tegne seg for, og vil bli tildelt, 500 millioner kroner i konvertible obligasjoner, som en del den eksisterende strategiske allianse og ikke-bindende intensjonsavtale inngått i mars 2023 med Hexagon Purus. Intensjonsavtalen har en total ramme på opptil 2.000 millioner kroner, hvorav totalt 1.000 millioner vil ha blitt forpliktet etter det konvertible obligasjonslånet. Intensjonen er at resterende 1.000 millioner kroner, hvis forpliktet, vil bli gitt som vanlig egenkapital, opplyses det.

Hy24 har forpliktet seg til å tegne seg for, og vil bli tildelt, 150 millioner kroner i plasseringen. Hy24 vurderer muligheten til å delta som en vanlig egenkapitalankerinvestor i senere finansieringsrunder, opplyses det.

På bakgrunn av Hy24s investering og dedikasjon til verdiskapning gjennom sin ekspertise i ren hydrogenindustri, har Hexagon Purus til hensikt å nominere en representant fra Hy24 som en observatør til Hexagon Purus' styre, opplyses det.

Hexagon Composites har forpliktet seg til å tegne seg for, og vil bli tildelt, 200 millioner i plasseringen.

Obligasjonene vil ha en løpetid på fem år, og forventes å ha en fast rente på 10 prosent, med halvårlige "in kind"-utbetalinger. Konverteringskursen forventes å bli satt til en premie på 25 prosent til volumvektet gjennomsnittlig aksjekurs på Oslo Børs de 45 handelsdagene opp til og med i dag. I tillegg vil tegnere av de konvertible obligasjonene motta 270 millioner ikke-overførbare warrants og 14 millioner ikke-overførbare tilleggs-warrants