<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

— Bekymringer for skipsfarten i Rødehavet har avtatt

Nye lagertall, økende oljelagre og angrep i Rødehavet: – Bekymringer om frakt i Rødehavet har lettet, sier strateg.

Publisert 28. des. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 217 ord
MER SPENNING: Regionen rundt Rødehavet opplever fremdeles høy spenning.  FOTO: AFP

Oljeprisen stabiliserte seg noe på torsdag etter et fall på onsdag.  Bekymringene for ytterligere fraktdisrupsjoner langs Rødehavsruten har avtatt noe selv om spenningene i Midtøsten fortsetter å stige.

Brent-olje koster i skrivende stund 79,55 dollar, opp 0,3 prosent. WTI-oljen stiger 0,4 prosent til 74,06 dollar fatet. 

– Bekymringer om frakt i Rødehavet har lettet, men fortsatt uro om spenningene i Midtøsten, spesielt rundt Irans involvering i regionen, gjør det vanskelig å selge ytterligere ned, sa Hiroyuki Kikukawa i NS Trading til Reuters.

– Markedet vil sannsynligvis prøve seg på oppsiden igjen... kanskje tidlig i det nye året, også på forventninger om et oppsving i etterspørselen etter drivstoff takket være pengepolitiske lettelser i USA og høyere etterspørsel etter parafin i løpet av vinteren på den nordlige halvkule, fortsatte han.

Nye tall

Lagertall fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy, EIA, er ventet på torsdag, forsinket med en dag på grunn av juleferien.

Ifølge en undersøkelse fra American Petroleum Institute (API) fremlagt onsdag kveld steg råoljelagrene i USA med 1,8 millioner fat i forrige uke, mens det var mindre endringer i bensin- og destillatlagrene. Ifølge Reuters-konsensus var det ventet et råoljelagertrekk på 2,7 millioner fat.

– Selv om angrepene i Rødehavet sannsynligvis vil holde markedene på tå hev, kan tegn på lageroppbygging i USA gi et nedadgående press på råoljeprisene, sier markedsstrateg Redmond Wong i Saxo Capital Markets til Bloomberg.