<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gasskontraktene faller

Prisene på naturgass har stupt med 40 prosent de siste tre månedene. Skylder på fint vær. 

Publisert 5. feb.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 122 ord
Faller: Gas Futures har falt over 40 prosent på grunn av fint vær. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Gasskontraktene er på vei til å handles under 2 dollar per million britiske varmeenheter. Naturgass, som hovedsakelig brukes til strømproduksjon og oppvarming, står overfor betydelig nedgang. Den uvanlig varme vinteren, med unntak av en bitende kald uke i januar, reflekterer en generell trend som forventes å fortsette, ifølge Marketwatch. Nasjonale værprognoser antyder en varmere enn vanlig februar i USA.

En overflod av naturgass, 5 prosent over normale lagernivåer, bidrar til prisnedgangen. Til tross for en reduksjon på 20 prosent i produksjonsriggene det siste året, opprettholder gass tilknyttet oljeboring produksjonen.

Selv om strukturelle utfordringer vedvarer, gir forventet vekst i eksporten av flytende naturgass (LNG) håp om en prisoppgang. Naturgassprodusenter som EQT og Chesapeake Energy har opplevd mindre aksjenedgang, noe som indikerer optimisme for næringens fremtid.