<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stenger Equinor-anlegget på Mongstad etter brann

Det er iverksatt nedstenging av Equinor-anlegget på Mongstad etter melding om røykutvikling.

Publisert 15. feb.
Oppdatert 15. feb.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 198 ord
OLJERAFFINERI: Mongstad i Nordhordland stenger ned etter melding om brann. Foto: NTB

Nødetater har rykket ut til oljeraffineriet til Equinor på Mongstad i Alver etter melding om røykutvikling.

– Nødetatene er på vei til stedet etter melding om brann i en trafo inne i anlegget. Det er mye røyk i forbindelse med brannen. Ingen synlige flammer. Det er iverksatt nedstenging av anlegget. Lokalt industrivern er på plass, skriver politiet på X.

Videre opplyser Vest politidistrikt at det ikke er fare eller behov for evakuering av boligområdene rundt anlegget.

Det var avisen Nordhordland som meldte om saken først.

– Equinors beredskapsorganisasjon ble mønstret og relevante myndigheter varslet. Brannvesenet er på stedet og håndterer situasjonen. Anlegget ble rutinemessig evakuert for ikke-driftskritisk personell. Vi jobber nå med å få oversikt over situasjonen og vil komme tilbake med mer informasjon senere, sier Ellen Maria Skjelsbæk, pressetalsperson i Equinor.

– Vår første prioritet er å ta vare på de menneskene som er involvert i situasjonen, deretter miljø og omgivelser og til slutt den tekniske integriteten av anlegget og våre industrielle interesser, legger hun til.

På raffineriet på Mongstad er det rundt 900 Equinor-ansatte, deriblant 600 fast ansatte på raffineriet og om lag 65 lærlinger. Via 83 kilometer lange rørledninger kommer råolje fra plattformene Troll B og Troll C til terminalen på Mongstad.