<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tapte 210 mill. på driften

Publisert 29. mai
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 243 ord
LA FREM TALL: Adm. dir. Bjørnar Iversen i Dolphin Drilling. Foto: Thomas Bjørnflaten

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 15.00

Dolphin Drilling fikk en EBITDA på minus 17 millioner dollar i første kvartal 2024, mens driftsresultatet ble minus 20 millioner dollar. 

Omsetningen i perioden var 10,1 millioner dollar, som består av inntekter fra Paul B. Loyd-riggen som ble integrert i selskapet 16. februar. Det er ikke registrert omsetning fra Blackford-riggen i kvartalet.

I Nigeria har det blitt oppgitt en voldgiftsdommer i tvisten mellom Dolphin Drilling og General Hydrocarbons Limited, der de innledende argumentene ble hørt 25. mai. Voldgiftsdommeren påla videre partene å sende ytterligere dokumentasjon innen 28. mai, og Dolphin Drilling venter nå på utfallet av behandlingen. 

Neste destinasjon for Blackford-riggen er Oil India, der selskapet har kontraktsoppstart i tredje kvartal, opplyses det.

Borgland-riggen er på vei til Las Palmas, der riggen vil gjennomføre en klassing før den kommende kontrakten med EnQuest i Storbritannia. Dolphin Drilling venter at riggen vil være i Las Palmas til tidlig 2025, mens oppstart av kontrakten ventes sent i første kvartal eller tidlig i andre kvartal 2025.

I første kvartal ble Bideford-riggen solgt for skrap, og 4,1 millioner dollar ble mottatt i løpet av kvartalet.

Ved utgangen av første kvartal hadde Dolphin Drilling 36,3 millioner dollar i kontanter. Etter kvartalets slutt gjennomførte selskapet en rettet emisjon på 40 millioner dollar.

Dolphin Drilling har en fast ordrereserve på 465 millioner dollar, men opsjoner verdt 639 millioner dollar, noe som tilsvarer et EBITDA-bidrag på henholdsvis 250 og 380 millioner dollar.