<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Clarksons løfter kursmålet etter ukens tall

Clarksons-analytiker Roald Hartvigsen forventer videre kursoppgang i Cadeler.

Publisert 31. mai
Oppdatert 31. mai
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 220 ord
KJØP: Analytiker Roald Hartvigsen anbefaler Cadeler. Foto: Thomas Bjørnflaten

Tirsdag presenterte Cadeler sine kvartalstall, noe som sendte aksjen ned 4,5 prosent. I en ny analyse fra Clarksons skriver analytiker Roald Hartvigsen at resultatet i første kvartal var preget kranoppgraderinger og vedlikehold. 

I det siste har derimot Cadeler annonsert to store avtaler og bestilt et tredje A-klasse fartøy. Med kontraktskunngjøringer som peker mot en dagrate på rundt 300-400.000 euro, er Clarksons' rateforutsetninger som forventet. 

Analysefakta

Aksje: Cadeler
Meglerhus: Clarksons
Anbefaling: Kjøp (Kjøp)
Kursmål: 78 (70)

En større flåte bidrar til vekst og stordriftsfordeler, men Hartvigsen ser økt synlighet rundt reservasjoner og kontrakter som den største driveren av aksjonærverdier. 

Omtrent 60 prosent av modellert EBITDA-resultat frem til 2027 er nå dekket av faste kontrakter eller reservasjonsavtaler. Dette har ført til en nedjustering av gjennomsnittlig kapitalkostnad, og analytikeren velger nå å heve kursmålet fra 70 til 78 kroner, samtidig som kjøpsanbefalingen gjentas.

Cadeler leverte første kvartalsresultater som var over konsensus, men under Clarksons' estimater.

Tre av Cadelers fire operative fartøy var på planlagt tørrdokk og vedlikehold i første kvartal 2024, noe som resulterte i en samlet utnyttelse på 17 prosent, sammenlignet med 75 prosent i første kvartal 2023.  Selskapets guiding for både inntekter og EBITDA-resultat for 2024 forblir uendret.

Fredag omsettes Cadeler-aksjen for 64,50 kroner, opp 0,2 prosent.

Oppsummeringen er laget av AI-verktøyet ChatGPT, og justert av Finansavisens journalister.