<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kurshopp for Capspol etter lovende testresultater

Karbonfangstselskapet Capsol Technologies stiger på børsen etter lovende resultater fra en teststudie. 

Publisert 13. juni
Oppdatert 13. juni

Capsol Technologies stiger på Oslo Børs etter at selskapet kunne vise til positive resultater fra et en pre-FEED-studie (forprosjektering) av CapsolGT, som de mener bekrefter teknologiens drift og effektivitet.

I meldingen sier selskapet at resultatene vil bli presentert på Carbon Capture Technology Expo North America senere denne måneden, men at de foreløpige resultatene viser at CapsolGT presterer effektivt selv i utfordrende miljøer, som Capsol mener bekrefter at teknologien kan tilby bransjens laveste kostnad for karbonfangst, samt potensielt generere fortjeneste for eiere av gasskraftverk og andre industrielle applikasjoner av åpne syklusturbiner i Nord-Amerika og Midtøsten.

I etterkant av meldingen som kom klokken 14 torsdag steg Capsol-aksjen nesten 6 prosent på børsen, før den falt noe tilbake. 

Pre-FEED-studien, som ble tildelt Audubon og Capsol tidligere i år av en global leverandør av gassturbiner, har som mål å verifisere teknisk ytelse, utforme standardisert anleggsdesign og skissere kommersielle detaljer for distribusjon av CapsolGT i Nord-Amerika og Midtøsten.

CapsolGT er utviklet for å fange karbondioksid fra åpne syklusturbiner, og skal kunne fange opp lavkonsentrasjonsutslipp og samtidig som det produserer ekstra elektrisitet til strømnettet.