<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Statkraft inngår kraftavtale

Statkraft og Alcoa inngår tre-årig kraftkontrakt for aluminiumsverket på Lista.

Publisert 5. juli
Oppdatert 5. juli
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord
TRE-ÅRIG AVTALE: Kontrakten løper fra 1. januar 2025 og omfatter et samlet volum på 2600 GWh. Foto: Bloomberg

Statkraft skal levere strøm de neste tre årene til Alcoas aluminiumsverk på Lista i Farsund kommune fra 2025.

Det fremgår av en melding fredag. 

Statkraft skal levere 2600 GWh strøm i denne perioden. 

– Denne kraftavtalen er et svært viktig grunnlag for fortsatt produksjon av primæraluminium ved verket vårt på Lista, sier Norgessjef Grethe Hindersland i Alcoa.

Prisutfordringer

Alcoa Lista måtte i 2022 stenge ned en tredjedel av sin primæraluminiumkapasitet som følge av høye strømpriser. Selv om markedet har forbedret seg betydelig i 2024, er prisene fortsatt over det normale nivået.

– Vi er svært tilfredse med å signere nok en kraftavtale med Alcoa i år, denne gangen for smelteverket på Lista. Med kraft på konkurransedyktige vilkår bidrar vi til å sikre forutsigbarhet for en stor og viktig industribedrift, sier konserndirektør for marked i Statkraft, Hallvard Granheim.

Avtalen er den andre kraftavtalen Statkraft og Alcoa inngår i år, etter at selskapene også inngikk en treårig avtale for aluminiumsverket i Mosjøen i februar.

Ifølge Statkraft har en skattendring fra nyttår gjort det mulig å inngå kortvarige kontrakter med industrien, hvor grunnrenteskatten er basert på prisen i kontraktene og ikke markedsprisen.