<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vendepunktene i oljeprisen

Oljeprisen har utviklet vendepunktsformasjoner som har vist seg å gi gode signaler det siste året. Denne gangen også, kan det se ut til.

Publisert 25. juli
Oppdatert 25. juli
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 278 ord
OLJE: Oljeprisen har falt de siste ukene og det er ikke sikkert fallet er over riktig enda. Foto: Dreamstime.com

I løpet av den siste måneden har Brent-oljen utviklet en hode-skulder-formasjon. Bruddet på den første halslinjen, den 15. juli, åpnet for fall til rundt 82,50 dollar. Bruddet på den neste, den 19. juli, åpnet for fall mot 80 dollar.

Salgssignaler i Brent-oljen

Torsdag punkteres den tekniske støtten på 81,45-nivået, noe som kan åpne for videre fall mot 80 dollar. Brytes også 80-nivået kan det åpne for fall ned mot neste tekniske støtte på 77 dollar, og kanskje 76 dollar.

BRENT: Den tekniske støtten på 81,45-nivået kan være i ferd med å bli brutt torsdag. Chart: Tradingview / Finansavisen

Ved eventuelle korreksjoner opp er det nå tekniske motstand på 81,45-nivået, på 82,60-nivået, på 83,40-nivået og ved 200 dagers glidende gjennomsnitt.

Det er ingen positiv undertoner i RSI-chartet, mens det er utviklet to fallende trendlinjer i toppen av RSI-chartet. Så lenge de fallende trendlinjene i toppen av RSI-chartet fortsetter å dominere, kan eventuelle korreksjoner opp mot 200 dagers glidende gjennomsnitt bli forbigående.

Salgssignaler i WTI-oljen

Vendepunktene har gitt gode signaler i WTI-oljen det siste året. Hode-skulder-formasjonen er ikke like fremtredende denne gangen, men bruddet på halslinjen, 200 dagers glidende gjennomsnitt og 80,50-nivået, kan ha åpnet for fall mot 76,74-nivået. Neste tekniske støtte kommer på 75-nivået og på 73-nivået.

WTI: Vendepunktene har gitt gode signaler det siste året. Chart: Tradingview / Finansavisen

Ved eventuelle korreksjoner opp er det teknisk motstand på 78-30-nivået og ved 200 dagers glidende gjennomsnitt på rundt 79,25 dollar og på 80,50-nivået.

Så lenge de fallende trendlinjene i toppen av RSI-chartet fortsetter å dominere, kan eventuelle korreksjoner opp 80,50-nivået i hovedchartet bli forbigående.

Flere tekniske analyser

Denne kommentaren skal ikke anses som investeringsrådgivning og Finansavisen er ikke ansvarlig for eventuelle tap som måtte oppstå som følge av investeringer foretatt på basis av denne kommentaren.