<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Clarksons: KJØP PANORO ENERGY - Attraktiv verdsettelse

Clarksons rykker ut med en kjøpsanbefaling på Panoro Energy, samtidig som analytikeren kutter kursmålet med én krone.

Publisert 3. sep.
Oppdatert 3. sep.
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 205 ord
KJØP: Analytiker Christoffer Bachke i Clarksons Securities anbefaler Panoro Energy. Foto: Iván Kverme

I en ny analyse fra Clarksons skriver analytiker Christoffer Bachke at han  gjentar sin kjøpsanbefaling på Panoro Energy, samtidig som han nedjusterer kursmålet fra 47 til 46 kroner. 

Justeringen skjer etter selskapets andrekvartalspresentasjon, hvor det ble indikert at produksjonen i 2024 vil ligge noe under den nedre enden av guidingen på 11.000 fat pr. dag, nå estimert til å være 10.800 fat pr. dag. Det skyldes blant annet utsatt produksjon i Gabon grunnet endringer i boreprogrammet, samt forsinkelser i bytte av elektrisk nedsenkbare pumper.

Analysefakta

Aksje: Panoro Energy
Meglerhus: Clarksons
Anbefaling: Kjøp (Kjøp)
Kursmål: 46 (47)

Analytikeren fremhever at Panoro Energy fortsatt er undervurdert, med betydelig produksjonsvekst forventet de kommende årene, blant annet gjennom tilleggsbrønner i Gabon og Ekvatorial-Guinea. Bachke anslår en produksjonstopp på 14.300 fat pr. dag i 2025. 

Han peker også på at selskapets verdsettelse er attraktiv, med en P/NAV på 0,63, en P/E på 3,8 basert på estimater for 2024, og en utbytteavkastning på 14 prosent. 

Videre utvikling i prospekt B i Gabon og Akeng Deep i Ekvatorial-Guinea kan potensielt øke den verdijusterte egenkapitalen betydelig, ifølge analytikeren.

Tirsdag omsettes aksjen for 28,05 kroner, ned 2,1 prosent.

Oppsummeringen er laget av AI-verktøyet ChatGPT, og justert av Finansavisens journalister.