<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Dette er en katastrofe som treffer oss

Publisert 23. des. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 165 ord

Kjersti Hobøl er kvinnen som reddet Princess og Kid fra konkurs. Da Nille holdt på å gå overende i 2018 kom Hobøl inn som toppsjef, og i dag sitter hun i tillegg som styremedlem i blant annet XXL og Elektroimportøren.

Det er med andre ord få som kjenner retailbransjen bedre enn Hobøl. På juleaften gjestet hun FaTV for å snakke om retailmarkedet inn i 2023.

– Uten å ha et positivt syn eller se mulighetene når det er krevende tror jeg det kan gå fryktelig galt veldig fort. Det gjelder å være forberedt og ha en strategi. Jeg tror det kommer til å bli ekstremt krevende, sier Hobøl i videointervjuet.

Retail er blitt truffet knallhardt av en «cocktail» med høyere fraktrater, svak krone, høyere rente og stigende råvarepriser.

– Summen av dette er en katastrofe som treffer oss. Det er viktig å tilpasse kostnadene og strukturere innkjøpene fort nok. Mange aktører sitter nok med for høye varelager, som det er vanskelig å få realisert til riktig pris, sier hun.