<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla fortsetter ned – blitt en shortfavoritt

Tesla-aksjen fortsetter den bratte nedgangen, og aksjen er nå en shortfavoritt.

Publisert 27. des. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 261 ord
TESLA: Markedsverdien til Elon Musks Tesla raser nedover, og aksjen er nå en short-favoritt. Reuters

Elbilgiganten Tesla raser nedover, og er ned 32 prosent så langt i desember. Mer enn en halv milliard dollar har blitt shortet i desember, og aksjen er med det den nest mest shortede aksjen i USA, ifølge CNBC.

Shortsalg

Shortsalg innebærer å låne aksjer for så å selge dem. Dette gjøres med hensikt om å kjøpe aksjene tilbake på et senere tidspunkt, og deretter gi aksjene tilbake. Investorer tjener da på at aksjekursen synker, da de kan kjøpe tilbake samme antall aksjer til en billigere pris.

Short-favorittene

Apple forblir den klart mest shortede aksjen i USA. Videre på listen følger Tesla, Microsoft, Visa og Alibaba. Lenger ned på listen finner vi Amazon. Nvida, Exxon Mobil, Meta og Alphabet, holdingselskapet til Google. 

– Over de siste månedene har vi sett en markant økning i short-salg, med 520 millioner dollar i shortverdier i november, skriver Ihor Dusaniwsky, toppsjef i analyseselskapet S3 Partners til CNBC. 

Tesla-krasj

Så langt i år har Tesla-aksjen falt hele 65 prosent, og kun i desember er aksjen så langt ned 32 prosent. Selskapets markedsverdi er med det under 400 milliarder dollar for første gang siden før coronapandemien. Teslas fall i markedsverdi er dermed større enn den samlede markedsverdien til de ti øvrige største elbilprodusentene i verden

Totalt handles mer enn 3 prosent av selskapets utstående aksjer short, som representerer en samlet verdi på 11,3 milliarder dollar. Til sammenlikning er det samme tallet på 16,8 milliarder dollar for shortfavoritten Apple.  

Aksjekursen står nå i 123,15 dollar, ned fra toppnoteringen på 407 dollar i november i fjor.