<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Alle venter på tallene som kommer klokken 14.30

Futures indikerer en rolig børsåpning i USA. Det kan raskt endre seg når de nye arbeidsmarkedstallene offentliggjøres klokken 14.30.

Publisert 6. jan. 2023
Oppdatert 6. jan. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 161 ord
FREDAG: Dagens arbeidsmarkedstall fra USA kan påvirke aksjemarkedet. Foto: Bloomberg

Futures indikerer at det går mot en rolig start på New York-børsen. Ifølge MarketWatch ligger det an til at Dow Jones og S&P 500 vil stige 0,1 prosent mens Nasdaq starter dagen med en nedgang på 0,2 prosent.

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,72 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 3,8 prosent til 22,85. 

Handelsbanken skriver i en oppdatering at den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten for desember blir dagens soleklare høydepunkt, og her er det nettopp stramheten man skal følge med på.

«Tallene er av de helt avgjørende for hvordan Fed vurderer det underliggende prispresset i amerikansk økonomi. Den høye lønnsveksten, som følge av det stramme arbeidsmarkedet, er en åpenbar bekymring for Fed; jamfør også rentereferatet denne uken», skriver Handelsbanken i en rapport.

Arbeidsmarkedsrapporten (non-farm payrolls) beskrives av mange som månedens viktigste rapport er. Konsensus peker mot at 200.000 nye jobber ble skapt utenfor jordbrukssektoren i desember – noe som i så fall vil være ned fra 263.000 i november.

Ledighetsraten ventes uendret på 3,7 prosent.