<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spetalen har solgt unna i Equinor

Spetalen har den seneste tiden kjøpt seg opp i Equinor. Nå hopper han av igjen, og har solgt en tredjedel av posisjonen sin, ifølge DN.

    Publisert 19. jan. 2023 kl. 10.00
    Oppdatert 19. jan. 2023 klokken 10.01
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 286 ord
    EQUINOR-BET?: Investor Øystein Stray Spetalen har bevegd seg inn og ut av posisjoner i Equinor den seneste tiden. Foto: Ivan Kverme

     

    Nylig har Øystein Stray Spetalen kjøpt seg opp i Equinor gjennom sitt investeringsselskap Tycoon Industrier. I helgen var selskapet oppført i aksjonærlistene med en beholdning på 190.000 Equinor-aksjer, før det kjøpte ytterligere 100.000 aksjer som dukket opp på aksjonærlistene tirsdag. 

    melder DN at Tycoon Industrier har kvittet seg med 100.000 aksjer - en tredjedel av beholdningen. Gitt sluttkursen på 308,70 kroner for to dager siden tilsvarer det et beløp på 30,9 millioner kroner. DN opplyser at Spetalens gjenværende beholdning er 200.00 aksjer, med en verdi på 60,6 millioner kroner gitt kursen på 302,90 kroner torsdag morgen.

    Aksjonærlistene oppdateres først etter to dager, så det er uvisst hvilke kurser Spetalen har kjøpt for.

    Nordmenn er bull - utlendinger sier selg

    I dagens aksjetipsnorske olje- og gassgiganten omtaler Finansavisen hvordan internasjonale storbanker hogger i sine kursmål på Equinor. Samtidig er det norske analytikerkorpset fremdeles stålbull, og oppjusterer sine kursmål norske olje- og gassgiganten.

    Oljeprisen faller torsdag morgen. Brent-oljen er ned 0,94 prosent til 83,89 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,62 prosent prosent til 78,19 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 87,27 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag. 

    Sjefstrateg ved Mizuho Bank i Singapore, Vishnu Varathan, spekulerer at prisen har nådd toppen, ifølge TDN Direkt.

    – Oljeprisene ser ut til å ha nådd toppen for nå og kan ligge an til en liten korreksjon. De svake amerikanske nøkkeltallene og tegn på lageroppbygging bør dempe og ikke skremme markedet ettersom de blir tolket i lys av et mer optimistisk økonomisk miljø, sier Varathan.

    Equinor var en av få aksjer som ledet an på børsen i fjor og steg 55 prosent, drevet av sterke olje- og gasspriser. Hittil i år har aksjen ikke fått en like god start, og har falt 13 prosent siden nyttår.