<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Disse 20 aksjene er ventet størst vekst i 2023 – Tesla spås dobling

Tross utfordrende tider er det mange aksjer som ser attraktive ut fra et vekstperspektiv i 2023. 

Publisert 22. jan. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 263 ord
VEKST: Elon Musks Tesla kan dobles i verdi og EPS er ventet å stige i 2023. Her var tech-guruen på VM-finalen mellom Argnetina og Frankrike i Qatar. Foto: Getty Images

Resultatsesongen er i gang i USA og også her i Norge og de store bankene sparket det hele i gang tidligere i uken. 

Finanssektoren har historisk satt tonen for hvordan de neste ukene med resultater kan se ut. Alle topplederne i de fire største bankene advarer om en mild resesjon i 2023. 

Inflasjonen er på sitt høyeste nivå på flere tiår og det er bred konsensus om at selskapenes resultater vil falle. Likevel ser det ut som at flere aksjer kan se stor vekst allerede i år. 

CNBC har satt sammen en liste med 20 selskaper som er ventet å se vekst i resultat pr. aksje (EPS) på minst 20 prosent inneværende år. Enkelte ser ut til å vokse hele 90 prosent sammenlignet med fjoråret. Alle aksjene har minst 20 prosent oppside.

Wells Fargo er eneste bankaksje i gruppen. Det er ventet at EPS vil vokse med hele 63 prosent i år. Netto renteinntekter kan komme inn 10 prosent over fjoråret, ifølge resultatpresentasjonen fredag.

Southwest Airlines henter seg fremdeles inn fra nedetiden i desember da mer enn 17.000 flyvninger ble kansellert. Selskapet venter tap i fjerde kvartal, men har størst potensiell vekst for inneværende år på hele 93 prosent. Analytikerne tror aksjen kan stige 30 prosent.

Delta Air Lines og Alaska Air kan heve resultat pr. aksje med henholdsvis 70 og 26 prosent. Expedia går mot 31 prosent vekst i EPS.

Tross utfordringene i Elon Musks Tesla og fallet på 37 prosent i aksjen i desember ser flere analytikere lyst på aksjen. Ifølge analytikerne går det mot 30 prosent vekst i EPS i 2023 og 94 prosent økning i aksje.