<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Erkjenner tabbe etter brutal nedtur

Goldman Sachs-sjef David Solomon angrer på at han ikke nedbemannet tidligere. Samtidig er storbankens partnere urolige for hans glamorøse livsstil.

Publisert 13. feb. 2023 kl. 09.59
Oppdatert 13. feb. 2023 klokken 16.03
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 356 ord
ANGRER: Goldman Sachs-sjef David Solomon erkjenner at han burde ha iverksatt nedbemanningen i storbanken tidligere. Foto: NTB

For en drøy måned siden ble det kjent at Goldman Sachs hadde startet prosessen med å si opp rundt 3.200 ansatte i en av sine største nedbemanninger noensinne. Noen dager senere viste fjerdekvartalsrapporten et brutalt inntektsfall og en overraskende sterk kostnadsøkning.

Nå erkjenner Goldman Sachs-sjef David Solomon at han skulle ha fulgt magefølelsen og iverksatt kuttene tidligere, skriver Financial Times. Erkjennelsen falt i Miami søndag på et lukket møte med 400 av bankens partnere.

– Ettersom markedsforholdene ble tøffere i andre halvår i fjor, trodde jeg med hele meg at vi burde ha vært mer aggressive i å bremse nyansettelser og å kutte i staben, sa Solomon ifølge avisens kilder med kjennskap til saken.

Glamorøs livsstil

Det skal også være Goldman-sjefens oppfatning at kuttene hadde vært mindre drastiske om de hadde blitt iverksatt tidligere.

Fortune skriver at flere ansatte – på det som internt ble kalt «David’s Demolition Day» – fikk sparken etter å ha møtt opp på det de trodde var et rutinemøte de hadde fått en kalenderinvitasjon til. 

Goldman-partnere har ifølge Insider kritisert Solomon for en glamorøs livsstil, og satt spørsmålstegn ved hans fokus på å lede banken.

I tillegg til sosial omgang med kjendiser og privatflyturer til Bahamas, er han kjent som DJ D-SOL på klubber verden rundt.

Fikk ingen bonus

Uroen skal ha ført til diskusjoner om mulige erstattere til sjefsjobben, diskusjoner som nok ikke ble dempet av at The Economist for noen uker siden kjørte en forsidesak om «Ydmykelsen av Goldman Sachs.» 

Styret offentliggjorde i januar at Solomon fikk utbetalt 25 millioner dollar i 2022, 29 prosent mindre enn i 2021.

Samtidig fikk partnerne halvert sine bonuser. Og mange av de ansatte som ble sagt opp i januar, fikk ifølge Fortune ikke bonus i det hele tatt. Bonuser utgjør en stor del av avlønningen i Goldman Sachs.

– Jeg så virkelig frem til den bonusen. Den ville ha hjulpet meg med noen av utgiftene til skole og andre ting jeg betaler for. Alle fortjener bonusen sin. Om du blir oppsagt eller ikke, så fortjener du den, sier en tidligere analytiker ved Goldmans kontor i Salt Lake City.