<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tidenes beste resultat for småbank

Økte driftsinntekter og en verdiregulering av aksjer i Eika Gruppen bidro til å sende resultatet i Bien Sparebank til nye høyder.

Publisert 13. feb. 2023 kl. 20.23
Oppdatert 13. feb. 2023 klokken 20.24
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 154 ord
TIDENES BESTE: Bien Sparebank lever beste resultat siden oppstart. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

Kun drøye to måneder etter at Bien Sparebank ble notert på Oslo Børs, leverer småbanken sitt beste resultat siden 1885.  Fasiten ble et resultat på ordinær drift etter skatt på 42,1 millioner kroner ved utgangen av fjerde kvartal 2022, mot 29,5 millioner kroner for tilsvarende periode i 2021. 

I rapporten opplyses det om at rekordresultatet kan tilskrives en verdiregulering av aksjer i Eika Gruppen, samt økte driftsinntekter og økt utbytte fra Eika Gruppen og Eika Boligkreditt.

– Styret er godt fornøyd med bankens resultater for 4. kvartal og året under ett. Dette i et bankmarked preget av sterk konkurranse, markedsuro og høy kostnadsvekst. Internt har banken vært i en sterk endringsprosess med fokus på organisasjonsutvikling, kapitalisering og børsnotering av banken. Gjennom 2022 er det lagt et godt grunnlag for videre vekst og utvikling, heter det i rapporten.

I forbindelse med fremleggelsen av kvartalstallene foreslår styret et utbytte på 21 millioner kroner, tilsvarende en utbyttegrad på 50 prosent.