<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tokyo har ikke sett maken siden 1981

Tokyo-børsen trekker opp, men ellers er bildet blandet i Asia- og Stillehavsregionen fredag.

Publisert 24. feb. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 243 ord
OPPGANG: For de ledende japanske indeksene fredag. Foto: Bloomberg

Børsene Asia- og Stillehavsregionen utvikler seg blandet fredag. Utviklingen skjer i kjølvannet av oppgang på Wall Street, etter en turbulent handelsdag.

Investorer fortsetter å bekymre seg for hvor lenge Federal Reserve kommer til å fortsette renteøkningene.

I Tokyo stiger Nikkei 1,1 prosent til 27.406,13, mens den bredere Topix-indeksen legger på seg 0,5 prosent til 1.985,38 på dagen da påtroppende sentralbanksjef Kazuo Ueda har sin obligatoriske høring i parlamentet.

Inflasjon som ventet

Samtidig viser tall fra landets statistikkmyndigheter at konsumprisene steg 4,3 prosent på årsbasis i januar, mens kjerneinflasjonen var 4,2 prosent i samme periode – i tråd med konsensus. Prisveksten er den høyeste siden september 1981, og henger først og fremst sammen med høyere energipriser.

I Kina faller large cap-indeksen CSI 300 1,1 prosent og Shanghai Composite-indeksen 0,8 prosent. Hang Seng i Hongkong trekker ned 1,5 prosent, og tynges av tech-sektoren som faller over 2 prosent. 

Kospi-indeksen i Sør-Korea går tilbake 0,6 prosent, mens Sydney-børsen er opp 0,3 prosent.

Oljeprisen litt opp

I oljemarkedet går frontkontrakten for Brent-oljen for 82,92 dollar pr. fat, noe som er opp fra rundt 82,40 dollar pr. fat da Oslo Børs stengte torsdag. For uken som helhet ligger oljeprisene an til å ende flatt.

Effekten av vedvarende lagerbygging i USA oppveies av utsikter til lavere russisk oljeeksport.

– En mer overbevisende økning i kinesisk aktivitet er nødvendig for å løfte oljen høyere. Utsiktene for flere renteøkninger og økningen i amerikanske oljelagre har tynget prisene, sier strateg Charu Chanana hos Saxo Capital Markets til Bloomberg.