<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Selger seg helt ut av Credit Suisse

Harris Associates, en av Credit Suisse mest trofaste investorer, selger seg nå helt ut av den sveitsiske banken.

Publisert 6. mars 2023 kl. 09.09
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 302 ord
SELGER SEG HELT UT AV BANKEN: Harris Associates, en av Credit Suisse mest trofaste investorer, selger seg nå helt ut av den sveitsiske banken. Foto: Bloomberg

En av Credit Suisses eldste aksjonærer har solgt hele sin aksjepost i den skandaleombruste sveitsiske banken etter å ha mistet tålmodigheten med dens strategi, på grunn av vedvarende tap og klientflukt, ifølge Fincancial Times.

David Herro, nestleder og sjefsinvestor i Harris Associates, kunngjorde søndag at selskapet har solgt sin eierandel i Credit Suisse i løpet av de siste månedene. Harris Associates var en av de større aksjonærene i den sveitsiske banken og eide så mye som 10 prosent av banken i fjor.

Hvorfor velge noe som brenner kapital når resten av sektoren nå genererer det?

– Vi har mange andre investeringsalternativer. Stigende renter betyr at mange europeiske finansinstitusjoner går i motsatt retning. Hvorfor velge noe som brenner kapital når resten av sektoren nå genererer det? Sa Herro ifølge Financial Times.

Harris Associates begynte å kjøpe aksjer i banken for første gang tilbake i 2002. Da var prisen pr. aksje på under 30 sveitsiske franc. Alt dette ble solgt rett før finanskrisen på priser mellom 60 og 70. I 2009 etter at prisen hadde falt kjøpte investeringsselskapet seg opp igjen. Deretter gikk det stødig nedover for den sveitsiske banken.

– Du kan ikke vinne hver gang - det er forretningen jeg er i. Vi møter alle selskapene vi eier, men du tilbringer mye mer tid med problembarna dine. Credit Suisse har vært en belastning på verdi og tid i årevis, uttalte Herro.

Harris begynte å redusere sin eksponering i oktober i fjor etter at Credit Suisse hentet  4 milliarder sveitsiske franc i en emisjon. Etter dette gikk Saudi National Bank opp som største eier.

Credit Suisse rapporterte nylig sitt største årlige tap siden finanskrisen. Dette etter at bekymrede kunder trakk milliarder fra banken. Banken advarte om et videre betydelig tap i år.

Aksjen avsluttet fredagens handel opp 6,9 prosent til 3,03 dollar. På de siste to årene har aksjen falt over 70 prosent.