<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nær 60 prosent bruker Reddit for aksjetips

En fersk studie vider at Reddit brukes stadig mer av institusjonelle investorer.

Publisert 10. mars 2023
Oppdatert 10. mars 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 196 ord
I VINDEN: Reddit-kanalen «wallstreetbets». Foto: Dreamstime

De siste årene har nettforumet Reddit blitt stadig mer populær blant hobbyinvestorer. Reddit har bidratt til at flere aksjer har gått viralt og steget tusenvis av prosent.

Nå overrasker en ny undersøkelse – som viser at 58 prosent av institusjonelle investorer, som forvalter midler på vegne av noen andre, har tatt investeringsbeslutninger basert på informasjon fra Reddit, ifølge CNN.

Av de som hadde hørt om Reddit, forventet 46 prosent å øke bruken av plattformen i året som kommer, og rundt 50 prosent anså Reddit til å ha «høy betydning» i aksjevurdering, ifølge studien utført av Brunswick Group

De institusjonelle investorene trakk også frem Twitter og TikTok som nyttige plattformer for å undersøke aksjer.

Derfor bruker de det

Reddit fortsetter å vokse som plattform, og har med sine mer enn 33 millioner finansrelaterte tråder, fanget oppmerksomheten til institusjonelle investorer, ifølge undersøkelsen.

De mest populære «subredditsene» er r/Investing, r/cryptocurrency og r/WallStreetBets. Halvparten av investorene som visste om Reddit fulgte minst en av disse kanalene. 

Ifølge undersøkelsen skyldes den økte interessen for plattformen at de institusjonelle investorene er nødt til å følge med hva som snakkes om i formuene. Det skyldes den økte makten hobbyinvestorene har fått, spesielt etter nedfallet til «meme-aksjene» GameStop, AMC og Bed Bath & Beyond.