<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Huddlestock Fintech kjøper svensk fintech-selskap

Kjøpet vil gi Huddlestock inntektssynergier på 25 millioner kroner.

Publisert 15. mars 2023 kl. 09.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 190 ord
Gründer og styremedlem Murshid Ali (t.v) og konsernsjef John Egil Skajem i Huddlestock. Foto: Nicolas Tourrenc

 

Huddlestock Fintech har signert en avtale om kjøp av alle operasjonelle eiendeler i det svenske fintech-selskapet Bricknode, ifølge en melding onsdag.

Oppgjøret er fullt ut i aksjer og Huddlestock-aksjonærer vil ha et eierskap på 78,70 prosent etter gjennomføring av transaksjonen. En selgerkreditt på 106.961.168 kroner vil bli konvertert til 41.138.911 aksjer nye aksjer, på konverteringskurs 2,60 kroner pr aksje.

Gründerne av Bricknode, Stefan Willebrand og Erik Hagelin, vil motta vederlagsaksjer som utbytte fra Bricknode Holding og har inngått en lock-up-avtale for 60 prosent av aksjene i en toårsperiode.

Bricknode er et B2B-fokusert SaaS-selskap med leverer skybasert programvare for investeringsforvaltning, fond og utlån. Selskapet hadde en omsetning på 18,3 millioner svenske kroner i 2022, en vekst på 18 prosent fra 2021. Selskapet hadde et resultat før skatt på -18 millioner svenske kroner.

Selskapet har implementert et betydelig kostnadsprogram med effekt fra første kvartal, noe som reduserer driftsunderskuddet til rundt 0,6 millioner kroner pr måned. Kombinasjonen av selskapene forventes å generere betydelig kostnadssynergier og akselerert inntektsvekst. Kostnadsbesparelser indentifisert er på om lag 10 millioner kroner, implementert over de neste ni månedene. Det er videre identifisert om lag 25 millioner kroner i økte kundeinntekter, opplyses det.

(TDN Direkt)