<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Jeg fikk et lite flashback til 2020

Få med deg FA TVs påskespesial med Finans Norges nye sjef. Hun var i DNBs toppledelse under finanskrisen og var statssekretær i Finansdepartementet under coronapandemien. Nå vakler flere banker globalt og hun skal lede næringen i Norge.

Publisert 5. apr. 2023 kl. 21.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 174 ord
Kari Olrud Moen

– Dette var mer enn noen hadde bestilt, sier Kari Olrud Moen, som i starten av mars begynte i jobben som Finans Norges nye sjef. 

Hun har en lang og fyldig CV, men aller mest interessant i disse dager er erfaringen som statssekretær i Finansdepartementet under corona, tiden som styreleder i Bankenes sikringsfond og ikke minst jobben i DNBs toppledelse under finanskriseårene.

Kort tid etter at hun hadde begynt i den nye jobben kom altså kollapsene i Silicon Valley Bank, Credit Suisse og Signature Bank.

I dette intervjuet forteller hun om hvordan hun nå har blitt minnet på tiden da hun startet i Finansdepartementet fire uker før Norge ble nedstengt i 2020, hva hun tenker om norske bankers utsikter i dette urolige markedet og hvilke store endringer som står foran bransjen de kommende årene.

Du kan se sendingen i vinduet over eller du kan høre den ved å søke etter «Økonominyhetene» i Spotify, Apple Podcasts eller der du hører på podcast.

Få også med deg disse: