<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Det går mot en positiv start på New York-børsen

Futures indikerer en svakt positiv børsåpning i USA.

Publisert 13. apr. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 217 ord
TORSDAG: Det ligger an til en positiv start på Wall Street. Foto: Bloomberg

Futures indikerer at det går mot en positiv start på New York-børsen. Ifølge MarketWatch ligger det an til at Dow Jones og S&P 500 vil stige 0,1 prosent mens Nasdaq starter dagen med en oppgang på 0,2 prosent.

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,42 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, faller 1,2 prosent til 18,87.

Onsdag ble ukens viktigste nøkkeltall, de amerikanske inflasjonstallene (KPI) for mars, publisert.

«Selv om kjerneinflasjonen, som er det viktigste, var akkurat som forventet, skapte tallene betydelige markedsutslag rett etter at de ble publisert. Grunnen til det var nok at totalinflasjonen var en tidel lavere enn ventet», skriver analytiker Ingvild Borgen i en oppdatering fra DNB Markets.

Referatet fra rentemøtet til den amerikanske sentralbanken i mars, som ble publisert onsdag kveld, viste at et flertall av medlemmene i den pengepolitiske komiteen i Fed nå ser for seg en mild resesjon i USA.

«Fed har lenge hevdet at en såkalt «myk landing», det vil si at inflasjonen kan avta uten at aktiviteten i økonomien faller, er mulig, men referatet viser altså at de selv begynner å tvile på dette», skriver Borgen.

Biden-administrasjonen planlegger å fylle opp USAs strategiske petroleumsreserver snart, og håper å gjøre det til lavere oljepriser, uttalte energiminister Jennifer Granholm på onsdag.

Klokken 14.30 offentliggjøres nye tall som viser utviklingen i amerikanske produsentpriser og antall førstegangssøkende til ledighetstrygd.