<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sparker 3.000 ansatte i USA

Revisjons- og rådgivningsgiganten EY kvitter seg med 5 prosent av arbeidsstokken i USA.

Publisert 17. apr. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 122 ord
I VASKEN: Kun dager etter EY sa det ikke ville gjennomføre oppsplitting av virksomheten, kommer beskjeden. FOTO: Simon Dawson

EY skal kutte 3.000 jobber i USA for å få bukt med «overkapasitet». Jobbkuttene er ventet å ramme konsulentsiden av selskapet hardest, i følge Financial Times.

Reduksjonene utgjør omtrent 5 prosent av arbeidsstyrken i USA.

Kuttene ble kunngjort mindre enn en uke etter at planen om å spinne av EYs globale konsulentvirksomhet til et nytt selskap, gikk i vasken. 

– Etter å ha vurdert virkningen av nåværende økonomiske forhold, sterke ansattbevaringsrater og overkapasitet i deler av selskapet vårt, har vi tatt den vanskelige forretningsbeslutningen om å skille omtrent 3 000 amerikanske ansatte, sier en talsmann for EY, og fortsetter:

– Disse handlingene er en del av den pågående styringen av virksomheten vår og ikke et resultat av den nylig gjennomførte strategiske gjennomgangen, kjent som Project Everest.