<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla leverte på linje med forventingene

Tesla leverte inntjening omtrent som forventet i onsdagens kvartalsrapport.

Publisert 19. apr. 2023
Oppdatert 19. apr. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 165 ord
Q1: Tesla leverte resultater i tråd med forventingene. AFP

Det var knyttet stor spenning til Teslas kvartalsrapport grunnet en rekke prisreduksjoner på bilparken deres j det siste. Det var mistenkt at prisjusteringene kom som en reaksjon som ville vise seg i resultatrapporten som kom onsdag etter børsslutt på Wall Street.

Tesla leverte dog som forventet hva angår resultat og inntjening onsdagens kvartalsrapport, men faller 4 prosent i etterhandelen på Wall Street.

Her er de viktigste nøkkeltallene:

  • Resultat per aksje: 85 cent justert mot 85 cent forventet, ifølge gjennomsnittlig analytikerestimater utarbeidet av Refinitiv 
  • Inntekter: 23,33 milliarder dollar mot forventet 23,21 milliarder dollar, ifølge Refinitiv-estimater

Inntekten endte på 2,51 milliarder dollar, ned 24 prosent fra i fjor. Inntekten fra bilsegmentet, Teslas kjernesegment, endte på 19,96 milliarder dollar i kvartalet. Inntektene fra Tesla Energy steg til 1,53 milliarder dollar, hvilket tilsvarer en økning på 148 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Tesla-aksjen har snudd kurs i år etter et dystert 2022, da selskapet falt med over 60 prosent, i likhet med en rekke andre teknologiselskaper. I 2023 er aksjen opp 48 prosent.