<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kvartalstall løfter Procter & Gamble på New York-børsen

Fredagens handel på New York-børsen starter i pluss. Procter & Gamble er en av vinnerne etter selskapets kvartalspresentasjon.

Publisert 21. apr. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 191 ord
FREDAG: Procter & Gamble innfrir forventningene. Foto: Bloomberg

Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen, Dow Jones og S&P 500 gått opp 0,1 prosent.

Procter & Gamble har lagt frem sine kvartalstall, noe som sender aksjen opp 2,8 prosent i åpningsminuttene. Ledelsen forventer en organisk vekst i 2023 på om lag seks prosent, mot den tidligere guidingen på 4-5 prosent.

Torsdag falt Tesla-aksjen nesten ti prosent etter selskapets kvartalspresentasjon, mens den stiger 0,5 prosent fredag.

«Resultatsesongen for 1. kvartal har kommet godt i gang, men de aller største selskapene gjenstår. Med andre ord er det for tidlig å trekke noen klare slutninger om årets tre første måneder hva angår selskapenes prestasjoner», skriver Roger Berntsen i en oppdatering fra Nordnet.

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,52 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 0,8 prosent til 17,31.

Gårsdagens amerikanske nøkkeltall viste moderate svakhetstegn.

«Antall førstegangssøkende til ledighetstrygd økte fra 240.000 til 245.000, mens de var ventet å holde seg stabile. Det regionale industribarometeret fra Philadelphia Fed falt klart i april, mot en forventet liten bedring. Den ledende indikatoren fra Conference Board (CB) falt klart mer enn ventet, og gir dermed et enda tydeligere resesjonssignal», skriver DNB Markets i en oppdatering.