<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Søker konkursbeskyttelse

Den amerikanske interiørkjeden Bed Bath & Beyond er i trøbbel og har søndag søkt om konkursbeskyttelse

Publisert 23. apr. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 172 ord
PÅ RAND AV KONKURS: Bed Bath & Beyond. Foto: Bloomberg

Den amerikanske interiørkjeden Bed Bath & Beyond har søndag søkt om konkursbeskyttelse gjennom Chapter 11, etter at selskapet ikke klarte å sikre tilstrekkelig med midler for å holde seg flytende, ifølge Reuters.

I mars meldte Bed Bath & Beyond at det skulle selge egne aksjer for 300 millioner dollar for å skaffe mer kapital, og at det mest sannsynlig ville søke konkursåpning dersom det feilet.

Selskapet som var svært populært på 90-tallet har opplevd fallende etterspørsel de siste årene som følge av at strategien om å selge mer egne merkevarer har floppet.

Selskapet gikk vekk fra denne strategien i fjor, og besluttet å ta inn flere større merkevarer som kunder kjenner igjen, men det har foreløpig ikke hatt særlig effekt, skriver Reuters.

I regnskapsmessig tredje kvartal rapporterte selskapet et tap på rundt 393 millioner dollar etter at salgsinntektene falt med 33 prosent.

Ifølge Reuters estimerer selskapet selv eiendeler i omrdet 1 milliard dollar, og gjelden på nærmere 10 milliarder dollar.

Selskapet har også sikret såkalt «debtor-in-possession»-finansiering fra Sixth Street Specialty Lending på 240 millioner dollar i forbindelse med prosessen.