<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Coca-Cola slo forventingene

På mandag rapporterte drikkevaregiganten kvartalsresultater og inntekter som toppet analytikernes forventninger.

Publisert 24. apr. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 215 ord
COLA LEVERTE OVER FORVENTNING: Coca-Cola leverte bedre første kvartal enn hva analytikerne hadde forventet på forhånd. Aksjen er noe opp i førhandelen. Foto: Bloomberg

Drikkevaregiganten Coca-Cola leverte mandag tall for årets første kvartal. Resultat pr. aksje endte på 68 cent mot en forventing fra Wall Street på 64 cent. Omsetningen økte med 5 prosent til 10,98 milliarder dollar. På forhånd var det forventet en omsetning på 10,8 milliarder, ifølge tall fra Refinitiv skriver CNBC.

– Vi er oppmuntret av våre resultater for første kvartal 2023, sa James Quincey, styreleder og CEO i The Coca-Cola Company i forbindelse med kvartalsrapporten.

Selskapet leverte et driftsresultat på 3.367 millioner dollar mot 3.405 millioner i samme periode året før. Nedgangen skyldes hovedsakelig valutatap og høyere produksjonskostnader, skriver selskapet i en pressemelding.

Rett portefølje, rett strategi og rett utførelse

– Vårt system og samarbeid er sterkere enn noen gang, og vi kan tilpasse oss etter behov. Vi fortsetter å investere på lang sikt og styrke våre evner for å skape bærekraftig verdier for våre interessenter. Vi har rett portefølje, rett strategi og rett utførelse for å levere i markedet, avsluttet Quincey.

Brusen Coca-Cola hadde en volumvekst på 3 prosent, mens den sukkerfrie versjonen, Cola Zero, økte volumet med 8 prosent.

Selskapet gjentok sin tidligere prognose for 2023. Det forventer en sammenlignbar omsetningsvekst på 3 til 5 prosent og sammenlignbar vekst i resultat pr. aksje på 4 til 5 prosent for 2023.

Aksjen stiger 1,4 prosent i førhandelen på Wall Street.