<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fryktindeksen stiger over tre prosent

Kvartalstallene fra Coca-Cola blir godt mottatt på Wall Street. Samtidig stiger fryktindeksen over tre prosent.

Publisert 24. apr. 2023
Oppdatert 24. apr. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 220 ord
MANDAG: Fryktindeksen stiger 3,5 prosent. Foto: Bloomberg

Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen gått ned 0,2 prosent, S&P 500 stiger 0,1 prosent mens Dow Jones er tilnærmet uforandret.

Oppdatert klokken 15.49: Nasdaq og S&P 500 stiger 0,2 prosent mens Dow Jones er opp 0,1 prosent.

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,53 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 3,5 prosent til 17,35.

Coca-Cola-aksjen stiger 1,1 prosent etter at selskapet la frem sine kvartalstall før børsåpningen.

Chicago Federal Reserves nasjonale aktivitetsindeks var endte på -0,19 poeng i mars, uforandret fra måneden før. Ifølge Trading Economics var det ventet en indeks på -0,02 poeng. Indeksen er et vektet snitt av 85 indikatorer som skal illustrere den helhetlige økonomiske aktiviteten og inflasjonspresset i økonomien. En indeks på null poeng indikerer at den nasjonale økonomien vokser i takt med historisk trend

DNB Markets forventer at renten settes opp med 25 basispunkter på rentemøtet 3. mai. Dersom PMI-ene markerer at økonomien ikke kjøles ned, kan det være at Fed likevel må heve mer enn indikert.

«De overraskende sterke PMI-ene fra USA kan gi hodebry for Fed. De fleste andre indikatorer har i det siste pekt i retning av at det foregår en oppbremsing av aktiviteten. Det tilsier at Fed muligens kan nøye seg med en renteheving til i denne omgang», skriver seniorøkonom Knut A. Magnussen i en oppdatering fra DNB Markets.