<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sterk vekst for Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring tjente 1,5 milliarder før skatt, mot 1,0 milliarder i samme kvartal året før.

Publisert 28. apr. 2023
Oppdatert 28. apr. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 278 ord
LA FREM TALL: Geir Holmgren - konsernsjef i Gjensidige Forsikring. Gjensidige Forsikring

 

Gjensidige Forsikring-gruppen la fredag morgen frem sitt resultat for årets første kvartal. Konsernet endte med et resultat før skatt på 1,49 milliarder kroner, opp fra 1,04 milliarder i tilsvarende kvartal året før.

Resultatet fra skadeforsikringsvirksomheten, målt ved forsikringsresultatet, ble 1,1 milliarder kroner, mot 0,9 milliarder første kvartal 2021.

Combined ratio, et viktig nøkkeltall som viser kostnader og skadeutbetalinger i prosent av premieinntekter, ble på 86,9 prosent, ned fra 88,3 prosent året før.

Finansresultatet for kvartalet endte på 794 millioner kroner, mot minus 1,1 milliarder kroner året før. 

Veksten kom av oppturen i de globale aksjemarkedene, en svakere krone og lavere kredittpåslag og renter.

Vanskelige værforhold

Ifølge selskapet ble kvartalet preget av været i kvartalet, som hadde mye nedbør. Den underliggende frekvensskadeprosenten gikk opp med 3,1 prosentpoeng, i hovedsak drevet av vanskelige værforhold i Norge, som påvirket motorvognskader. Kostnadsandelen var imidlertid uendret.

Forsikringsresultatet økte med 23,3 prosent takket være økte forsikringsinntekter, et lavere storskadeinnslag, en positiv diskonteringseffekt og høyere avviklingsgevinster.

– Vi er godt fornøyde med det solide resultatet dette kvartalet, til tross for utfordringene med de vanskelige værforholdene. Utsiktene for vår virksomhet er gode, og jeg er trygg på at vi er på best mulig kurs for å fortsette å levere sterke resultater, sier konsernsjef Geir Holmgren i en børsmelding tilknyttet rapporten.

– I dag kunngjør vi også at vi endrer vår organisasjonsstruktur for ytterligere å styrke driften og vår posisjon til å bli et ledende skadeforsikringsselskap i Norden og Baltikum, sier Holmgren.

Negativt for pensjonssegmentet

Resultatet for pensjonssegmentet var negativt, drevet av både et negativt resultat fra forsikringstjenester og netto finansinntekter. Det negative resultatet fra forsikringstjenester må ses i sammenheng med økningen i den kontraktsregulerte tjenestemarginen (CSM), som representerer gevinsten som forventes realisert etter hvert som forsikringskontraktene utløper.