<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Signature Bank ble for avhengig av kryptoindustien

Signature Bank jaktet rask og uhemmet vekst, og ignorerte advarslene om at de ble for avhengig av kryptoindustrien, slår en ny rapport fast. 

Publisert 30. apr. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 290 ord
Article lead
lead
KOLLAPSET: Signature Bank-kollapsen er den tredje største bankkonkursen i USA.  Foto: Bloomberg
KOLLAPSET: Signature Bank-kollapsen er den tredje største bankkonkursen i USA.  Foto: Bloomberg

Det amerikanske innskuddsgarantiselskapet FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) mener at den amerikanske banken Signature Bank jaktet «rask, uhemmet vekst» ved å ta imot innskudd fra kryptoindustrien, og bankens tilknytning til selskaper som driver med digitale aktiva var en viktig faktor i dens nedgang, skriver MarketWatch. 

Ifølge risikosjef ved FDIC, Marshall Gentry, forsto ikke banken risikoen ved tilknytningen til kryptoindustrien eller for sårbarheten for smitte fra kryptoindustrien som skjedde på slutten av 2022 og i begynnelsen av 2023

Signature Bank var en populær bank blant kryptoselskapene, delvis på grunn av den blokkjedebaserte interne digitale betalingsplattformen Signet. Denne plattformen gjorde det mulig for kunder å gjøre opp i amerikanske dollar verden over 24 timer i døgnet, 7 dager i uken. 

Ble advart om risiko

Men da prisene på kryptovalutaer, inkludert bitcoin og ether, krasjet i etter kollapsen av kryptobørsen FTX, ble det tydelig for flere hvor avhengig Signature Bank var av kundene som drev innen digital aktiva. 

«På grunn av sitt rykte som bankmann for mange i kryptoindustrien, fulgte Signatures aksjekurs nøye disse tumultariske hendelsene i kryptoindustrien og falt betydelig i løpet av 2022,» skriver FDIC i rapporten. 

Likevel klarte ikke ledelsen i banken å forstå hvordan tilknytningen til kryptoindustrien utgjorde en  omdømmerisiko for selskapet. Men etter en rekke negativ presseoppslag lovet banken i januar å begrense innskudd fra digitale aktiva til mindre enn 20 prosent av det totale innskuddet, ned fra 23,5 prosent i september i fjor. Banken ville da redusere mellom 8 og 12 milliarder dollar i innskudd fra industrien over en periode på noen måneder, skriver MarketWatch. 

Ifølge Gentry forsøkte FDIC tidligere å advare bankledelsen om omdømmerisikoen ved å assosiere seg med kryptovalutaen og risikoen forbundet med å ha en så stor andel av innskuddene konsentrert i én bransje, men risikosjefen mener at disse advarslene ikke ble fulgt.