<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skatteetaten vurderer å utsette viktig frist

Fristen for å levere skattemeldingen kan bli utsatt på grunn av tekniske problemer.

Publisert 1. mai 2023
Oppdatert 1. mai 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 221 ord
VURDERER UTSETTELSE: Divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal beklager de tekniske problemene hos Skatteetaten de siste dagene. FOTO: Skatteetaten

Både søndag og mandag har mange meldt om ustabilitet ved Skatteetatens nettsider. Flere fikk feilmeldinger ved innlogging, og får dermed ikke åpnet skattemeldingen, som har innleveringsfrist tirsdag 2. mai.

Dersom det fortsatt er problemer i morgen, tirsdag, kan fristen bli forlenget, melder etaten i en pressemelding.

– Vi følger hele tiden med på hvor mange som får levert skattemeldingen. I går var det 130.000 som fikk levert den, og klokken 14 ser vi at rundt 50.000 har levert i dag. Vi vil vurdere behov for forlengelse av fristen dersom det fortsatt er tekniske problemer i morgen, sier divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal.

Skatteetaten beklager de tekniske problemene. 

– Vårt råd er at hvis du opplever treghet eller feilmelding kan du prøve å oppdatere siden eller prøve igjen senere, sier Gjengedal, som legger til at de har tatt midlertidige grep som sikrer at de som er pålogget får levert skattemeldingen.

Fristen for levering av skattemeldingen er originalt 30. april, men siden det var en søndag og helligdagen 1. mai er mandag, regnes det ikke som for sent om man leverer til og med tirsdag 2. mai.

Skatteetaten opplyser om at 4,2 millioner har mottatt digital skattemelding i år. Rundt 4 millioner har åpnet den, mens 3 millioner har sendt inn sin skattemelding – det høyeste antallet siden den nye skattemeldingen ble lansert i 2020.